Hustoměr na solný roztok
Popis
Hustoměr na solný roztok v rozsahu 0 - 25% soli
Vhodný k přípravě solného roztoku pro nasolování sýrů a kontrole jeho koncentrace. Zabalený v praktickém plastovém průhledném obalu pro opakované použití při skladování. Obal je hranatý, brání skutálení.
Roztok k nasolování sýrů by pro správné nasolení měl být kolem 20% soli.
Nasolováním sýrů se koncentrace solné lázně snižuje a je potřeba sůl doplňovat. Při koncentraci pod 16% hrozí napadnutí solné lázně kvasinkami, plísněmi a nežádoucími bakteriemi a jejich následnému přenesení na sýry. Dále nedojde k potřebnému nasolení a tím může dojít také k rozvoji nežádoucích mikroorganismů v sýru. Proto je nutné roztok kontrolovat průběžně dle četnosti nasolování.
Pouhým odhadem nejsme schopni rozeznat koncentraci solného roztoku.
Rozsah měření: 0 - 25%, kalibrováno na teplotu roztoku 20°C
Rozměry:
Délka | 24 cm |
Ponor | přibližně 11 - 20 cm |
Materiál: sklo; pouzdro - plast
Pokud nemáme potřebnou hloubku solné lázně ke změření koncentrace, můžeme roztok odebrat (odlít) do odměrného válce a v něm potřebné hodnoty změřit.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.