4,kurz Sýry do nálevů, Balkán, Feta, Brindza, Mozzarella - 11.1.2025
Popis
Chcete koupit kurz bez DPH, můžete na následujícím odkazu.
sýry do nálevů - výroba a příprava nálevů
Příprava nálevů k nakládání různých druhů sýrů. Slouží nejen k jejich dochucení, ale i případnému uchování a prodloužení doby jejich spotřeby.
V tomto kurzu se zaměříme na správnou výrobu a přípravu sýrů pro další úpravu, naložení nebo další využití při přípravě jídel. Na správný výběr koření a dalších přísad. Na přípravu nálevů s odkazem na tradici a podmínky, které máme. Na vhodný výběr sýrů k nakládání s ohledem na jejich vlastnosti.
Mozzarella, Bryndza, Feta, Balkán a další varianty a druhy. Navrch přidáme ještě vhled do Řecké a Středomořské kuchyně kde má tento způsob uchování a zpracování sýrů svou tradici.
Co se dozvíte?
- výběr vhodných druhů sýrů pro nakládání a jejich výroba
- použití vhodných kultur, teplot a postupů, které ovlivní chuťové vlastnosti
- zda zachovat tradiční postupy a jejich opodstatnění
- výběr vhodných bylin a koření, postupy při použití čerstvých dochucovadel česnek, cibule, paprika, chilli ...
- využití pro další kuchyňskou úpravu
Kurz pro pokročilé i začátečníky, není nutné mít znalosti o výrobě dalších druhů sýrů. Vhodné pro zpracovatele ovčího, kravského i kozího mléka.
Ke kurzu jsou připravena skripta včetně základních receptur. Ta Vás povedou krok za krokem nejen při kurzu, ale i při Vaší další práci doma.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.