3,kurz Hnětené/ Tažené sýry - 30.11.2024
Popis
Chcete koupit kurz bez DPH, můžete na následujícím odkazu.
Tažené, pařené a nakládané sýry
Tažené sýry jsou vhodným doplňkem kuchyně i Vašeho sortimentu. Výroba je snadná a tvarem i chutí se můžete odlišit. Volit lze mezi měkkými ihned ke konzumaci, jako je Mozzarella nebo tvrdými s dlouhodobým zráním, jako Provolone.
Tažené sýry se dají považovat za samostatnou skupinu, u které není nutné důkladně proniknout do obecné technologie výroby sýrů, abyste je mohli s úspěchem dělat. Ale pokud ji budete znát, jistě to bude přínosem a usnadněním. Zařazeny jsou i pařené sýry typu Blaťácké Zlato.
Pařené a tažené sýry, ze kterých budeme čerpat - pro příklad : Mozzarella, Kaškaval, Korbáček, Parenica, Oštěpek, Suluguni, Burrata, Provolone, Caciocavallo, String Cheese a další ...
Co se dozvíte?
- příprava vhodného těsta nebo-li sýrové hmoty pro výrobu taženého sýru
- použití vhodných kultur, teplot a postupů, které ovlivní chuťové vlastnosti
- rozpoznání chuťových rozdílů při přípravě zrychlenou a klasickou metodou
- dohřívání, plnění do forem, lisování, nasolování,...
- základní pravidla při výběru forem
- postupy umožňující i dlouhodobé uchování a zrání
Kurz pro pokročilé i začátečníky, není nutné mít znalosti o výrobě dalších druhů sýrů. Vhodné pro zpracovatele ovčího, kravského i kozího mléka.
Ke kurzu jsou připravena skripta včetně základních receptur. Ta Vás povedou krok za krokem nejen při kurzu, ale i při Vaší další práci doma.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.