8,kurz Sýry na gril a do udírny, Holoumi, Panýr, Camembert, Parenica - 8.3.2025
Popis
Chcete koupit kurz bez DPH, můžete na následujícím odkazu.
sýry na gril
Holoumi a Camembert jsou dvě naprosto odlišné věci. Odlišný původ, výroba i chuť. A přesto je může spojít jejich úprava. Sýry mají na grilu i v udírně své místo. Některé jsou hotové velmi rychle a na některé je potřeba si počkat. Jaké by měli mít vlastnosti? Jaký to má vliv na jejich následnou úpravu a jaký je vhodný postup, pro dokonalý chuťový zážitek? Koření ano či ne a případně jaké? To si řekneme na kurzu. Od výroby sýrů po jejich konečnou úpravu. A některé třeba i ochutnáme.
Holoumi, Panýr, Camembert, Parenica a další.
Co se dozvíte?
- výběr vhodných druhů sýrů pro úpravu grilováním, rozpékáním a na uzení
- použití vhodných kultur, teplot a postupů, které ovlivní chuťové vlastnosti
- zda zachovat tradiční postupy a jejich opodstatnění
- výběr vhodných bylin a koření
- nasolování a kořenící směsi
- postupy při uzení, klasické udírny, malé domácí udírny a požití tekutého dýmu
Kurz pro pokročilé i začátečníky, není nutné mít znalosti o výrobě dalších druhů sýrů. Vhodné pro zpracovatele ovčího, kravského i kozího mléka.
Ke kurzu jsou připravena skripta včetně základních receptur. Ta Vás povedou krok za krokem nejen při kurzu, ale i při Vaší další práci doma.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.