25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a na do nálevů. / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

8,kurz Sýry na gril a do udírny, Holoumi, Panýr, Camembert, Parenica - 8.3.2025

 
1 den
  • 1 z 7
 

Grilování je fajn a když můžeme grilovat, co jsme sami vyrobili, je to ještě lepší.

Holoumi a Camembert jsou dvě naprosto odlišné věci. Odlišný původ, výroba i chuť. A přesto je může spojít jejich úprava. Sýry mají na grilu i v udírně své místo. Některé jsou hotové velmi rychle a na některé je potřeba si počkat. Jaké by měli mít vlastnosti? Jaký to má vliv na jejich následnou úpravu a jaký je vhodný postup, pro dokonalý chuťový zážitek? Koření ano či ne a případně jaké? To si řekneme na kurzu. Od  výroby sýrů po jejich konečnou úpravu.               A některé třeba i ochutnáme.

 

Holoumi, Panýr, Camembert, Parenica  a další.  ťapka - krátký popis

Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz. Zde v obchodě platíte kurz včetně DPH, proto vyšší cena.

 tlačítko - více info

Dostupnost Kurz "naživo" v Dobrém centru Pacov
Cena 2 300 Kč bez DPH
2 783 Kč / osoba    
Kód produktu 7334
Kategorie kurzy Výroby sýrů
 

Chcete koupit kurz bez DPH, můžete na následujícím odkazu.

info

sýry na gril 

Holoumi a Camembert jsou dvě naprosto odlišné věci. Odlišný původ, výroba i chuť. A přesto je může spojít jejich úprava. Sýry mají na grilu i v udírně své místo. Některé jsou hotové velmi rychle a na některé je potřeba si počkat. Jaké by měli mít vlastnosti? Jaký to má vliv na jejich následnou úpravu a jaký je vhodný postup, pro dokonalý chuťový zážitek? Koření ano či ne a případně jaké? To si řekneme na kurzu. Od  výroby sýrů po jejich konečnou úpravu.               A některé třeba i ochutnáme.

 

Holoumi, Panýr, Camembert, Parenica  a další. 

Co se dozvíte?

  • výběr vhodných druhů sýrů pro úpravu grilováním, rozpékáním a na uzení
  • použití vhodných kultur, teplot a postupů, které ovlivní chuťové vlastnosti
  • zda zachovat tradiční postupy a jejich opodstatnění
  • výběr vhodných bylin a koření
  • nasolování a kořenící směsi
  • postupy při uzení, klasické udírny, malé domácí udírny a požití tekutého dýmu

 

IMG_2042


Kurz pro pokročilé i začátečníky, není nutné mít znalosti o výrobě dalších druhů sýrů. Vhodné pro zpracovatele ovčího, kravského i kozího mléka.

Ke kurzu jsou připravena skripta včetně základních receptur. Ta Vás povedou krok za krokem nejen při kurzu, ale i při Vaší další práci doma.