963. kurz Výroba sýrů 1 + Kozí sýry 1.,2.6.2024
Popis
Chcete koupit kurz bez DPH, můžete na následujícím odkazu.
Výroba sýrů 1 - základy pro všechny sýry
Mléko a jeho zpracování má svou historii a své zákonitosti a to je zdrojem informací i pro dnešní výrobu. Budeme-li respektovat, že pracujeme s živými organismy a vytvoříme jim správné podmínky k životu, odměnou nám bude výsledek, který očekáváme. Základních devět výrobních směrů nám pomůže pochopit, co se při výrobě děje. Budeme se umět rozhodnout, který z nich použít, abychom vyrobili to, co chceme. Každý krok ve výrobě má svou roli. Vše je důležité, od kvality mléka, přes výběr kultury, správné sýření, krájení, volbu formy, dohřívání, solení, až k finální fázi, kterou je zrání a ošetření sýrů během něj.
To je náplní Výroby sýrů 1. Žádný další kurz už nepotřebujete, pokud budete pozorní, samostatní a vnímaví. A když ne, tak jsou připraveny další kurzy, ve kterých se můžete zdokonalit :-).
Co se dozvíte?
Základní kroky a výrobky potřebné k pochopení technologických postupů ve všech fázích výroby od zaočkování po lisování ... kvalitní tvaroh, jogurt, kefír, čerstvý sýr, polotvrdý lisovaný a nelisovaný, plísňový sýr, čedarování, tažení sýrů a další ...
kozí sýry
Ke kurzu jsou připravena skripta z obou kurzů, včetně základních receptur. Ta Vás povedou krok za krokem nejen při kurzu, ale i při Vaší další práci doma.