30.11. Hnětené - Tažené sýry / 11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

Delvocid - prášková emulze proti plísním, 10g

 
 

Práškový přípravek s obsahem Natamicinu proti plísním a kvasinkám na povrchu sýrů. Nanáší se postřikem, omýváním nebo ve vodní lázni. 

Množství na 2 - 10l vodyťapka - krátký popis Neovlivňuje přirozené zrání uvnitř sýru, působí jen na povrchu. tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 519,01 Kč bez DPH
628 Kč / ks    
Kód produktu 1761
Kategorie Nátěry na sýry, vosky
 

delvocid - Antimykotický prášek, 10g    ťapka - popis

 

Pro poloměkké, polotvrdé i tvrdé sýry. Jedná se o přírodní antimykotikum získané z plísně Streptomyces natalensis, která je účinná proti jiným druhům kvasinek a plísní vyskytujících se na sýrech. Jedná se o stejnou účinnou látku, která je obsažena v Plasticoatu nebo Delvocoatu, tedy nátěru na sýry. Přípravek se označuje jako E235 a použité množství může být legislativně limitováno. Před využitím v oficiální výrobě doporučujeme konzultovat s příslným úřadem o momentálním nastavení legislativy. 


 Pro největší preventivní účinnost aplikujeme co nejdříve po vysolení na povrch sýru. Nanášet je možno postřikem, omýváním nebo ponořením.

Ponořování sýru do roztoku je nejúčinější, pro nejlepší možnost ulpění přípravku na sýru.


Koncentraci a četnost použití je v závislosti na Vašich lokálních podmínkách, tedy výskytu a koncentraci plísní a kvasinek, které potřebujete na sýru potlačovat.

Upozorňujeme, že přípravek není všemocný :-), pouze může pomoci řešit nároky na prostředí zrání. Nejdůležitější roli stále hraje hygiena prostředí a kvalita výroby. Jedná se o prevenci. Ve chvílim kdy se plísně na sýru již vyskytují, mohlo již dojít k oblivnění zracích procesů.

Doporučené ředění je na 0,1 - 0,5% roztok, tedy 1 - 5g na 1 litr vody. Koncentrací roztoku je ovlivněna konzistence neboť suspenze je zahuštěna Xantanovou gumou pro možnost lepšího ulpění na sýru.

 

Příprava:

Do plastové nebo nerezové nádoby si připravte potřebné množství vody o teplotě 10 - 30°C. Přidejte množství Delvocidu dle požadované koncentrace a pomocí metly 1 min volně promíchávejte, následně nechte 15min stát. Po té znovu krátce zamíchejte (asi 15s) a nechte stát dalších 15min. Dále za stálého míchání přidejte kuchyňskou sůl (NaCl) v poměrném množství, vycházejte z doporučení 80g na 1l vody. 

Suspenze je stabilní 10dnů po rozředění a není potřeba ji před použitím znovu promíchávat. Doba rozpouštění při přípravě je závislá na teplotě vody.

Při kontaminaci omyjte vodou a mýdlem.

Skladování: při teplotě do 20°C na suchém místě

Balení: sáček 10g s obsahem Natamicinu 50-54% 

Výrobce: DSM Food Specialties, Francie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: