30.11. Hnětené - Tažené sýry / 11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

Nátěr na sýry - žlutý - 5kg

 
  • 1 z 4
 
S malým množstvím Natamicinu proti plísním a kvasinkám. Vhodný pro povrchové ošetření tvrdých a polotvrdých sýrů. Po zaschnutí vytvoří na sýru ochranou vrstvu syté sýrově žluté barvy, mírně transparentní (průhlednou). tlačítko - více info tr.-ťapka náp+oř. - kopie
Dostupnost Vyprodáno
Cena 1 070,25 Kč bez DPH
1 295 Kč / ks    
Kód produktu 1868
Kategorie Nátěry
 

Nátěr na sýry - žlutý       tr.-ťapka náp+oř. - kopie

 

S malým množstvím Natamicinu proti plísním a kvasinkám. Vodou ředitelný.
Vhodný pro povrchové ošetření tvrdých a polotvrdých sýrů. Po zaschnutí vytvoří na sýru ochranou vrstvu syté sýrově žluté barvy, mírně transparentní (průhlednou).

 Výhodou je snadné a rychlé použití, kdykoliv potřebujete.

Kombinací různých barev nátěrů docílíte zajímavých efektů. Sýry tak mohou být zajímavé a odlišné.


 Natírat můžete sýry i porcované před prodejem, ošetřit na řezu a pod.

Sníží ztrátu hmotnosti v průběhu zrání. Nátěr lze využít i k dekorativním účelům, např. zvýraznění vzoru na povrchu sýra.


Balení 1kg v plastové dóze se šroubovacím uzávěrem, pro opakované používání. Nanáší se štětcem nebo houbičkou. V případě potřeby je možné ho zředit vodou.

Nátěr umožňuje přírodní zrání. Chrání sýry před napadením plísněmi a mechanickým poškozením při manipulaci.

Obsahuje malé množství přírodního antimikotika Natamicin, který zabraňuje množení kvasinek a plísní. Natamicin je přírodní látka, která pozastavuje jejich množení.

Můžete nanášet v jakémkoliv stupni zrání v několika vrstvách. V dodávané konzistenci je vhodný k přímému ručnímu nanášení, ale v případě potřeby je možné ho ředit vodou. Natírání se opakuje během zrání v závislosti na délce zrání a opotřebení nátěru, případně jeho popraskání v důsledku nízké vlhkosti v prostorách zrání. Vlhkost ve zrání je nutné dodržet totožnou s podmínkami platnými pro ošetřované sýry, jinak dojde k vyschnutí nátěru a jeho popraskání. 


 Před konzumací nátěr ze sýru oloupejte nebo jinak vhodně odstraňte.


Doba zaschnutí jedné vrstvy: 6 -12h. Doba závisí na vlhkosti sýru a vlhkosti a teplotě prostředí.

Natřete jednu polovinu sýru, po zaschnutí otočte a natřete druhou polovinu tak, aby se vrstvy překrývaly. Natírejte tolik vrstev, aby byla vrstva souvislá bez trhlin a mezer. Toto není nutné při finální dekoraci sýru, kdy nám jde o vzhled nikoliv o ošetření.

I přes ošetření je nutné sýry ve zrání kontrolovat, zda zrání probíhá v pořádku.


Minimální teplota při nanášení: 6-7°C.

Skladování: uzavřené balení skladovat při teplotách 5-25 °C. Nesmí zmrznout!

Skladovací doba: minimální trvanlivost 6 měsíců od data výroby

Minimální doba trvanlivosti znamená, že výrobek je možné používat i po skončení této lhůty. Jen po tuto dobu výrobce garantuje nezměněné vlastnosti a plnou účinnost. V tomto případě se to týká hlavně obsahu Natamicinu. Pokud je nátěr skladován ve vhodných podmínkách, dle našich zkušeností je použitelný několikanásobně déle.

Složení: kopolymerová disperze
Barva: sytá žlutá

Při potřísnění a pro ošetření náčiní: je omyvatelný, pokud nezaschl.

 

 

 

Podobné produkty

  • Nátěr na sýry - žlutý - 1kg Kód: 182
    Nátěr na sýry - žlutý - 1kg
    Skladem

    S malým množstvím Natamicinu proti plísním a kvasinkám. Vhodný pro povrchové ošetření tvrdých a polotvrdých sýrů. Po zaschnutí vytvoří na sýru ochranou vrstvu syté sýrově žluté barvy, mírně transparentní (průhlednou). tlačítko - více info tr.-ťapka náp+oř. - kopie

    325 Kč

Natírání


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: