Sůl kamenná bez jodu - jemná 5kg - náhradní náplň
Popis
sůl kamenná bez přidaného jodu - jemná 5kg - náhradní náplň
Vhodná na povrchové nasolování sýrů a povrchovou afinaci kůrky. Vhodná pro solné nálevy. Podpora zrání kůrky u tvrdých a polotvrdých sýrů. Vhodná do mlýnků na koření.
Sůl není jodizovaná, tzn. není do ní přidáván jód, obsahuje pouze přirozené množství.
Roztok k nasolování sýrů by pro správné nasolení měl být kolem 20% soli.
Nasolováním sýrů se koncentrace solné lázně snižuje a je potřeba sůl doplňovat. Při koncentraci pod 16% hrozí napadnutí solné lázně kvasinkami, plísněmi a nežádoucími bakteriemi a jejich následnému přenesení na sýry. Dále nedojde k potřebnému nasolení a tím může dojít také k rozvoji nežádoucích mikroorganismů v sýru. Proto je nutné roztok kontrolovat průběžně dle četnosti nasolování.
Pouhým odhadem nejsme schopni rozeznat koncentraci solného roztoku.
Při přípravě solné lázně je třeba zvažovat velikost a množství nasolovaných sýrů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.