Beaugel ACIDOPHILUS - na 5l mléka (možno přeočkovávat)

 
  • 1 z 2
 

Kultura je určena na výrobu acidofilního nápoje.

Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.

Dostupnost Vyprodáno
Cena 78,51 Kč bez DPH
95 Kč / ks    
Kód produktu 673
Kategorie Domácí výroba - výběr kultur
 

Beaugel® Acidophilus

je určen na výrobu acidofilního nápoje. Kultura obsahuje bakterie mléčného kysání (BMK) Streptococcus a Lactobacillus Acidophilus. Hustota výrobku je závislá na druhu a kvalitě mléka.

 

Acidofilní mléko "vyrábí" kultura Lactobacillus Acidophilus. Posiluje střevní mikroflóru, dodává organismu také vitamin B12. Chuť je výrazně kyselejší. Má podobné účin­ky jako kefír.

Balení vhodné pro domácí a malou faremní výrobu.

 

Dávkování: celá tuba na je na 5 lirů mléka, množství odpovídá přibližně 1cm na 1 litr mléka.

Uchovávání a trvanlivost: v lednici při +2 - +4°C 6 měsíců ; v mrazáku při -18°C 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obale výrobku. Krátkodobé vystavení vyšším teplotám, např. při manipulaci a transportu nemá zásadní vliv na trvanlivost a kondici kultury. Chraňte kulturu před vniknutím vhlhkosti dovnitř balení.

Vhodný k přeočkování 5 - 10x dle konkrétních podmínek výroby a uchování. K další kultivaci postačí odebrat přibližně 1% hotového výrobku k zaočkování další várky stejného objemu. Má-li výrobek po přeočkování výrazně odlišné vlastnosti, je třeba použít k další výrobě znovu originální kulturu.

Postup výroby: Mléko zahřejte na 72°C s výdrží 15s (pasterace). Následně zchlaďte na 40°C a rozmíchejte (zaočkujte) obsah tuby. Mléko nechte stát (kultivovat) při 40°C po dobu 10 hodin. Po kultivaci acidofilní mléko uložte do chladničky na 24 hodin, aby se dotvořila jeho konzistence a plně rozvinuly chuťové vlastnosti. Poté je vhodné ke konzumaci.

 

Chuťové vlastnosti je možné ovlivnit postupem výroby, především dobou a teplotou při kultivaci. Při výrobě z dávek k přeočkování se doba kultivace zkracuje přibližně na polovinu.

K výrobku přiložen leták s podrobnějším postupem výroby a přehledem časů a teplot jednotlivých druhů zakysaných výrobků.

Podobné produkty

  • Beaugel BIFIDUS - na 5l mléka (možno přeočkovávat) Kód: 674
    Beaugel BIFIDUS - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
    Skladem

    Kultura je určena pro výrobu zakysaného Bifi-mléka.

    Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.

    95 Kč
  • Beaugel KEFÍR 2 - výrazný - na 5l mléka (možno přeočkovávat) Kód: 677
    Beaugel KEFÍR 2 - výrazný - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
    Skladem

    Kultura určena pro výrobu kefíru výraznější chuti.

    Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.

    95 Kč
  • Beaugel KEFÍR 3 - jemný - na 5l mléka (možno přeočkovávat) Kód: 676
    Beaugel KEFÍR 3 - jemný - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
    Skladem

     Kultura určena pro výrobu kefíru jemné chuti.

    tlačítko - více info

    95 Kč
  • Beaugel ELBEN - na 5l mléka (možno přeočkovávat) Kód: 675
    Beaugel ELBEN - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
    Vyprodáno

    Kultura pro výrobu zakysaného mléka. Velmi příjemné na chuť a osvěžující. Použité bakterie původem Střední východ a Afrika. Doplněk acidofilních bakterií pro náš organismus. ťapka - krátký popis

     

    95 Kč
  • Beaugel RAIEB - na 5l mléka (možno přeočkovávat) Kód: 678
    Beaugel RAIEB - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
    Vyprodáno

    Kultura je určena na výrobu fermentovaného mléka s obsahem acidofilní bakterie. Kyselost výrobku je velmi mírná.

    Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.

    95 Kč
  • IOTA Kefír 3 DL1 na 20l kefíru Kód: 5479
    IOTA Kefír 3 DL1 na 20l kefíru
    Vyprodáno

    Směs kultur pro výrobu zákysu kefírového typu, která obsahuje vybrané bakterie z původní kefírové houby. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit.

    ťapka - krátký popis Pro kefír je přirozené postupné dozrávání i po ukončené kultivace v průběhu spotřeby. Chuť se může pohybovat od velmi jemné až po palčivě perlivou. V konečné fázi může obsahovat i malé množství alkoholu. Proto doporučujeme postupovat při výrobě pozvolna, ukončit kultivaci raději dříve, zákys bude ještě dále "dojíždět". tlačítko - více info

    165 Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: