30.11. Hnětené - Tažené sýry / 11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka

 
  • 1 z 2
 

Směs startovacích kultur typických pro sýr Camembertského typu.

Dostupnost Skladem
Cena 152,89 Kč bez DPH
185 Kč / ks    
Kód produktu 109
Kategorie řada Iota
 

IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka

 

Směs startovacích kultur typických pro sýr Camembertského typu.

Vhodná teplota mléka k zaočkování je 32 - 34°C. Doba zrání 60 - 90min.


 

Složení kultury

- Lct. lactis + cremoris

- Lct. diacetilactis

- Leuc. cremoris

- S. thermophilus

- Lct. paracasei

- Hafni alvei kmen 2472

- Kluyveromyces lactis

- Candida valida

- Brévibacteriums linens

- Corynebacterium flavescens

- Staphylococcos carnosus

 
Neobsahuje Penicillium candidum ani Geotrichum candidum. Pro získání typického Camembertu nutno přidat SIGMA 71 a případně i trochu SIGMA 55. Nebo namíchanou směs SIGMA 93 Ca

Velikost balení

- DL1

- doporučené k přímému zaočkování 200l mléka


 

Podobné produkty

  • Beaugel 9 CAMEMBERT - na 25l mléka Kód: 672
    Beaugel 9 CAMEMBERT - na 25l mléka
    Vyprodáno

    ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař. Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

    Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

    Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

    275 Kč
  • Beaugel 9 CAMEMBERT - na 5l mléka Kód: 671
    Beaugel 9 CAMEMBERT - na 5l mléka
    Vyprodáno

    ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař.  Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

    Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

    Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

    95 Kč

Camembert French Cheese


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: