IOTA CL2 - balení DL3,5 na 700l mléka
Popis
IOTA CL2 - balení DL3,5 na 700l mléka
Směs mezofilních a termofilních kultur a Geotrichum Candidum pro tvarohové sýry.
Kompletní směs pro výrobu sýrů typu St. Marcellin, Picodon, Charollais, Rigotte, Crottin - sýry s plísní napovrchu. Okyselování je pomalé. Povrch sýrů je bílý až krémový, prozrávání mírnější než u Iota CL1.
Potlačuje růst nežádoucích plísní, konkrétně černé Mucor a nežádoucí zelené.
Možno fermentovat mléko ihned po nadojení nebo při výrobní teplotě 20 - 22°C. Doba zrání před sýřením 30min - 2h.
Složení kultury |
- mezofilní a termofilní kultury |
- Geotrichum Candidum - středně aromatická |
Velikost balení |
- DL3,5 |
- doporučené k přímému zaočkování 350l pasterovaného mléka a 700l čerstvého/ nepasterovaného mléka |
Při zaočkování nepasterovaného mléka, obsažené kultury podpoří přirozený rozvoj bakterií obsažených v mléce. Proto dávkování kultury může být nižší.
Dávkování kultury je ovlivněno různými faktory. Při dobré kvalitě mléka není výjimkou, že lze kulturu využít až na dvojnásobné množství mléka. Dávky se mohou měnit i v průběhu "sezóny", tzn. vlastnosti mléka se mohou měnit. Roli hraje i kondice kultury, tedy např. stáří nebo podmínky skladování.