IOTA CL3 - balení DL1 na 200l mléka
Popis
IOTA CL3 - balení DL1 na 200l mléka
Směs mezofilních a termofilních kultur a Geotrichum Candidum pro tvarohové sýry.
Kompletní směs pro výrobu sýrů typu St. Marcellin, Picodon, Charollais, Rigotte, Crottin. Okyselování je pomalé. Povrch sýrů je bílý, prozrávání mírnější než u Iota CL1, pozvolné k docílení jedinečné chuti.
Potlačuje růst nežádoucích plísní, konkrétně černé Mucor a nežádoucí zelené.
Možno fermentovat mléko ihned po nadojení nebo při výrobní teplotě 20 - 22°C. Doba zrání před sýřením 30min - 2h.
Složení kultury |
- mezofilní a termofilní kultury |
- Geotrichum Candidum - mírně aromatické |
Velikost balení |
- DL3,5 |
- doporučené k přímému zaočkování 100l mléka pasterovaného a 200l čerstvého/nepasterovaného mléka |
Při zaočkování nepasterovaného mléka, obsažené kultury podpoří přirozený rozvoj bakterií obsažených v mléce. Proto dávkování kultury může být nižší.
Dávkování kultury je ovlivněno různými faktory. Při dobré kvalitě mléka není výjimkou, že lze kulturu využít až na dvojnásobné množství mléka. Dávky se mohou měnit i v průběhu "sezóny", tzn. vlastnosti mléka se mohou měnit. Roli hraje i kondice kultury, tedy např. stáří nebo podmínky skladování.