IOTA Reblochon - balení DL1 na 100 - 200l
Popis
IOTA reblochon - termofilní kultura, DL1 na 100 - 200l
v lyofilizované (mrazem vysušené) formě určená k přímému zaočkování do mléka.
Směs termofilní kultur vhodná k zaočkování měkkých a lisovaných nedohřívaných sýrů. Svým složením vhodná k přípravě sýru typu Reblochon. Vytváří typické chuťové vlastnosti, pružné těsto a pestrou chuť.
Velmi dobře odolává nežádoucím bakteriím díky vzájemné spolupráci obsažených kultur.
Optimální teplota mléka při zaočkování je 28 - 35°C a doba zrání 30 - 60 min.
Složení kultury |
- Streptoccocus Thermophylus |
- Lactobacillus Bulgaricus |
|
- Lactobacilles ( Lactobacillus rhamnosus et Lactobacillus plantarum ) |
Velikost balení |
- DL1 |
- doporučené k přímému zaočkování 100 pasterovaného mléka a 200l čerstvého/nepasterovaného mléka |
Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.
Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka, než na kolik je balení určeno. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.
Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.
Produktový list k dispozici na vyžádání.
Více o výrobě sýrů tohoto typu se dozvíte na kurzu „Francouzské sýry“ – více informací na stránkách www.dobrykurz.cz