25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a na do nálevů. / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

Mlékárenské kultury, Strana 2

 

Nejprodávanější

25
660125660
Značky

Stránka 2 z 5 - 88 položek celkem

  • DELTA - termofilní DL1 na 100 - 200l mléka Kód: 94
    DELTA - termofilní DL1 na 100 - 200l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Čistá rychle prozrávající termofilní kultura pro tažené sýry typu "pasta filata", jako je Mozzarella, Korbáček, Parenica apod. Dále sýry typu Čedar nebo Blaťácké zlato. Možno použít i pro sýry měkké a tvrdé, kde je použití této kultury vhodné. I termofilní tvaroh.

    165 Kč / ks
  • DELTA - termofilní DL3,5 na 350 - 700l mléka Kód: 95
    DELTA - termofilní DL3,5 na 350 - 700l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Čistá rychle prozrávající termofilní kultura pro tažené sýry typu "pasta filata", jako je Mozzarella, Korbáček, Parenica apod. Dále sýry typu Čedar nebo Blaťácké zlato. Možno použít i pro sýry měkké a tvrdé, kde je použití této kultury vhodné. I termofilní tvaroh.

    395 Kč / ks
  • GAMMA 1 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka Kód: 243
    GAMMA 1 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka
    Skladem

    Kultura určená pro ochranu dohřívaných i nedohřívaných dlouhozrajících sýrů. Pozastavuje růst a vývoj nežádoucích mikroorganismů jako Clostridia, Leuconostoc, heterofermentativní laktobacily a enterokoky a tím je možné snížit riziko duření (nafukování) sýrů způsobené jejich aktivitou.

    155 Kč / ks
  • GAMMA 1 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka Kód: 355
    GAMMA 1 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka
    Skladem

    Kultura určená pro ochranu dohřívaných i nedohřívaných dlouhozrajících sýrů. Pozastavuje růst a vývoj nežádoucích mikroorganismů jako Clostridia, Leuconostoc, heterofermentativní laktobacily a enterokoky a tím je možné snížit riziko duření (nafukování) sýrů způsobené jejich aktivitou.

    660 Kč / ks
  • GAMMA 21 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka Kód: 980
    GAMMA 21 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Nová řada Gamma 2, označena Gamma 21.

    Proti: kvasinky, plísně.

    Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost. tlačítko - více info

     

    155 Kč / ks
  • GAMMA 21 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka Kód: 634
    GAMMA 21 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis  Nová řada Gamma 2, označena Gamma 21.

    Proti: kvasinky, plísně.

    Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost. tlačítko - více info

    660 Kč / ks
  • IOTA 1 - Propionová (tvoří oka) DL1 na 500l mléka Kód: 107
    IOTA 1 - Propionová (tvoří oka) DL1 na 500l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Propionová kultura produkující plyn, tedy tvořící oka v sýrech.

    Pro lisované dohřívané sýry s oky s typickou oříškovou příchutí Emmental, Leerdamer a pod.

    180 Kč / ks
  • IOTA 2 - Propionová (netvoří oka) DL1 na 250 - 500l mléka Kód: 108
    IOTA 2 - Propionová (netvoří oka) DL1 na 250 - 500l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Propionová kultura, která NEtvořící oka, pouze oříškovou příchuť. Je možné ji použít při výrobě menších sýrů, kde oka nejsou vhodná.

    Vhodná pro dohřívané i nedohřívané lisované sýry meších velikostí.

    180 Kč / ks
  • IOTA 4 Tomme rustique - balení DL1 na 200l mléka Kód: 973
    IOTA 4 Tomme rustique - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem

    Směs startovacích a zracích kultur pro typický rustikální sýr. Vhodné pro měkké i lisované sýry.

    ťapka - krátký popis  Tato kultura umožňuje zejména výborné prozrání a vytváří měkké jemné těsto sýra. tlačítko - více info

    195 Kč / ks
  • IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka Kód: 109
    IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka
    Skladem

    Směs startovacích kultur typických pro sýr Camembertského typu.

    185 Kč / ks
  • IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka Kód: 110
    IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry.

    Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky.  tlačítko - více info

    185 Kč / ks
  • IOTA CL1 - balení DL3,5 na 700l mléka Kód: 158
    IOTA CL1 - balení DL3,5 na 700l mléka
    Skladem

     ťapka - krátký popis Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry.

    Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

    410 Kč / ks
  • IOTA CL2 - balení DL1 na 200l mléka Kód: 111
    IOTA CL2 - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Chuť jemnější, střední prozrávání, bílá až krémová barva, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka.

    Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

    185 Kč / ks
  • IOTA CL2 - balení DL3,5 na 700l mléka Kód: 382
    IOTA CL2 - balení DL3,5 na 700l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Chuť jemnější, střední prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka.

    Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

    410 Kč / ks
  • IOTA CL3 - balení DL1 na 200l mléka Kód: 972
    IOTA CL3 - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka.

    Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

    185 Kč / ks
  • IOTA CL3 - balení DL3,5 na 700l mléka Kód: 978
    IOTA CL3 - balení DL3,5 na 700l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka.

    Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

    410 Kč / ks
  • IOTA FF - Čerstvé sýry DL1 na 200l mléka Kód: 601
    IOTA FF - Čerstvé sýry DL1 na 200l mléka
    Skladem

    Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

    185 Kč / ks
  • IOTA FF - Čerstvé sýry DL3,5 na 700l mléka Kód: 639
    IOTA FF - Čerstvé sýry DL3,5 na 700l mléka
    Skladem

    Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

    410 Kč / ks
  • IOTA Kefír 3 DL1 na 20l kefíru Kód: 5479
    IOTA Kefír 3 DL1 na 20l kefíru
    Skladem

    Směs kultur pro výrobu zákysu kefírového typu, která obsahuje vybrané bakterie z původní kefírové houby. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit.

    ťapka - krátký popis Pro kefír je přirozené postupné dozrávání i po ukončené kultivace v průběhu spotřeby. Chuť se může pohybovat od velmi jemné až po palčivě perlivou. V konečné fázi může obsahovat i malé množství alkoholu. Proto doporučujeme postupovat při výrobě pozvolna, ukončit kultivaci raději dříve, zákys bude ještě dále "dojíždět". tlačítko - více info

    165 Kč / ks
  • IOTA Kefír 3 DL3,5 - na 150l mléka Kód: 5482
    IOTA Kefír 3 DL3,5 - na 150l mléka
    Skladem

    Směs kultur pro výrobu zákysu kefírového typu, která obsahuje vybrané bakterie z původní kefírové houby. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit.

    ťapka - krátký popis Pro kefír je přirozené postupné dozrávání i po ukončené kultivace v průběhu spotřeby. Chuť se může pohybovat od velmi jemné až po palčivě perlivou. V konečné fázi může obsahovat i malé množství alkoholu. Proto doporučujeme postupovat při výrobě pozvolna, ukončit kultivaci raději dříve, zákys bude ještě dále "dojíždět". tlačítko - více info

    395 Kč / ks
  • IOTA M Munster / Romadur  DL3,5 na 700l mléka Kód: 157
    IOTA M Munster / Romadur DL3,5 na 700l mléka
    Skladem

    Kompletní směs pro sýry typu Munster. Typická kultura pro sýry zrající pod mazem. 

    430 Kč / ks
Další produkty

Stránka 2 z 5 - 88 položek celkem