11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

Mlékárenské kultury, Strana 4

 

Nejprodávanější

25
660125660
Značky

Stránka 4 z 5 - 88 položek celkem

  • LAMBDA 21 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr Kód: 650
    LAMBDA 21 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
    Skladem

    ťapka - krátký popis Velmi měkký a křehký jogurt, rychlé prokysávání a velmi nízké dokysávání. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka.

    Obohacena o kulturu Lactobacillus plantarum přirozeně se vyskytující ve střevní mikroflóře. Také prodlužuje trvanlivost výrobku, zabraňuje množení plísní a kvasinek.

     tlačítko - více info

    395 Kč / ks
  • LAMBDA 25 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr Kód: 755
    LAMBDA 25 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
    Skladem

    ťapka - krátký popis Velmi jemný jogurt, silná krémová struktura. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka.

    Obohacena o kulturu Lactobacillus plantarum přirozeně se vyskytující ve střevní mikroflóře. Také prodlužuje trvanlivost výrobku, zabraňuje množení plísní a kvasinek.

     tlačítko - více info

     

    165 Kč / ks
  • LAMBDA 25 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr Kód: 766
    LAMBDA 25 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
    Skladem

    ťapka - krátký popis Velmi jemný jogurt, silná krémová struktura. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka.

    Obohacena o kulturu Lactobacillus plantarum přirozeně se vyskytující ve střevní mikroflóře. Také prodlužuje trvanlivost výrobku, zabraňuje množení plísní a kvasinek.

     tlačítko - více info

    395 Kč / ks
  • LAMBDA 3 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr Kód: 263
    LAMBDA 3 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
    Skladem

    ťapka - krátký popis Typická kyselost a hustotou bulharského jogurtu. Je možné ji použít pro všechny druhy mléka. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.

    tlačítko - více info

    165 Kč / ks
  • LAMBDA 3 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr Kód: 327
    LAMBDA 3 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
    Skladem

    ťapka - krátký popis Typická kyselost a hustotou bulharského jogurtu. Je možné ji použít pro všechny druhy mléka. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.

    tlačítko - více info

    395 Kč / ks
  • LAMBDA 5 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr Kód: 264
    LAMBDA 5 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
    Skladem

    ťapka - krátký popis  Pevný, mírně kyselý, vhodný pro ovčí mléko. Vhodný pro výrobu měkkých i lisovaných sýrů a sýrů modrou plísní.

    tlačítko - více info

    165 Kč / ks
  • LAMBDA 5 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr Kód: 465
    LAMBDA 5 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
    Skladem

    ťapka - krátký popis Pevný, mírně kyselý, vhodný pro ovčí mléko. Vhodný pro výrobu měkkých i lisovaných sýrů a sýrů modrou plísní.

    tlačítko - více info

    395 Kč / ks
  • LAMBDA 6 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr Kód: 101
    LAMBDA 6 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
    Skladem

    ťapka - krátký popis Mírně kyselý, pomalé dokysávání, velmi mírné odloučení syrovátky.

    tlačítko - více info

    165 Kč / ks
  • LAMBDA 6 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr Kód: 159
    LAMBDA 6 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
    Skladem

    ťapka - krátký popis Mírně kyselý, pomalé dokysávání, velmi mírné odloučení syrovátky.

    tlačítko - více info

    395 Kč / ks
  • OMEGA - mezofilní/termofilní směs DL1 na 100 -200l mléka Kód: 605
    OMEGA - mezofilní/termofilní směs DL1 na 100 -200l mléka
    Skladem

    Farmářská kultura. ťapka - krátký popis

    Velmi odolná, mírně aromatická zaočkovací kultura, směs mezofilních a z malé části termofilních kultur. Tradičních selské sýrů ze všech druhů mléka. Má univerzální použití pro čerstvé, tvarohové i lisované sýry. V mléku doplňuje přirozenou floru a zlepšuje syřitelnost.

    165 Kč / ks
  • OMEGA - mezofilní/termofilní směs DL3,5 na  350 -700l mléka Kód: 655
    OMEGA - mezofilní/termofilní směs DL3,5 na 350 -700l mléka
    Skladem

    Farmářská kultura. ťapka - krátký popis

    Velmi odolná, mírně aromatická zaočkovací kultura, směs mezofilních a z malé části termofilních kultur. Tradičních selské sýrů ze všech druhů mléka. Má univerzální použití pro čerstvé, tvarohové i lisované sýry. V mléku doplňuje přirozenou floru a zlepšuje syřitelnost.

    395 Kč / ks
  • SIGMA 15 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka Kód: 1863
    SIGMA 15 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka
    Skladem

    Roquefortská plíseň světle modré a zelené barvy, jemné chuti s pevnou strukturou. ťapka - krátký popis Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka.

    Doporučováno pro sýr typu Gorgonzola, měkké sýry s modrou plísní a kozí sýry s modrou plísní tlačítko - více info

    260 Kč / ks
  • MG 9181 Kód: 114
    SIGMA 17 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka
    Skladem

    Roquefortská plíseň, modré a světle šedé barvy, vyvážené chuti s příměsí ovocných tónů a krémovitou strukturou. ťapka - krátký popis Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka.

    Pro sýry typu Gorgonzola a Fourmes. tlačítko - více info

    260 Kč / ks
  • SIGMA 18 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka Kód: 113
    SIGMA 18 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka
    Skladem

    Roquefortská plíseň, intenzivní modré a zelené barvy, výrazné chuti s krémovitou strukturou. ťapka - krátký popis Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka.

    Typicky pro modrý sýr typu d'Auvergne a typu bleu des Causses tlačítko - více info

    260 Kč / ks
  • SIGMA 41 - Penicillium Nalgiovensis Kód: 116
    SIGMA 41 - Penicillium Nalgiovensis
    Skladem

    Povrchová plíseň je zpočátku bílá později přechází do růžové až červené barvy. Drží dobře na sýru. Zpomaluje rozvoj nežádoucí černé plísně Mucor, vhodná proto i jako ochrana proti dalším nežádoucím plísním na polotvrdé sýry. Vhodná i na lisované sýry a sýry s bílou plísní napovrchu, typu Tomme (Tomme je označení pro třídu sýrů vyráběnou především ve Francouzských Alpách a Švýcarsku).

    250 Kč / ks
  • SIGMA 54 - Geotrichum Candidum Kód: 721
    SIGMA 54 - Geotrichum Candidum
    Skladem

    Bílá plíseň, mírnější aroma než u Sigma 55.

    270 Kč / ks
  • SIGMA 55 - Geotrichum Candidum Kód: 117
    SIGMA 55 - Geotrichum Candidum
    Skladem

    Béžová, velmi aromatická plíseň.

    270 Kč / ks
  • SIGMA 63 - mazová kultura - Brevibacterium Linens Kód: 118
    SIGMA 63 - mazová kultura - Brevibacterium Linens
    Skladem

    Kmen vytvářející průměrné zabarvení do oranžova a silné aroma.

    205 Kč / ks
  • SIGMA 71 - Penicillium Candidum - mírné prozrávání, 250-500l Kód: 115
    SIGMA 71 - Penicillium Candidum - mírné prozrávání, 250-500l
    Skladem

    Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín. ťapka - krátký popis Velmi bílá, nízký porost, pozvolné prozrávání.

    Kmeny vhodné pro menší měkké sýry a zrající tvarohové sýry. U tvarohových sýrů někdy v kombinaci s popelem, např. sýr Valencay nebo St. Maure.  

    Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. tlačítko - více info

    220 Kč / ks
  • SIGMA 75 - Penicillium Candidum - rychlé prozrávání, 250-500l Kód: 130
    SIGMA 75 - Penicillium Candidum - rychlé prozrávání, 250-500l
    Skladem

    Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín. ťapka - krátký popis Bílá, vysoký porost, rychlé intenzivní prozrávání.

    Kmeny vhodné pro měkké sýry srážené syřidlem a na povrch polotvrdých sýrů při tvorbě kůrky, např. sýry typu Tomme.

    Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. tlačítko - více info

    220 Kč / ks
  • SIGMA 93 CA - Camembert - směs plísní, 250-500l Kód: 971
    SIGMA 93 CA - Camembert - směs plísní, 250-500l
    Skladem

    Speciální směs plísní pro sýry typu Camembert a Hermelín. A pro další měkké sýry s bílou plísní na povrchu. 

    ťapka - krátký popis  Bílé kmeny plísní, jemná kůrka, střední prozrávání. Kvalitní ochrana a prozrávání díky spolupráce plísní Penicillium candidum a Geotrichum candidum a kvasinky Debaryomyces. tlačítko - více info

    250 Kč / ks
Další produkty

Stránka 4 z 5 - 88 položek celkem