SIGMA 54 - Geotrichum Candidum
Popis
Sigma 54 - Geotrichum Candidum
V kombinaci se Sigma71 a 75 (Pencillium Candidum) zpevňuje kůrku na sýrech typu Camembert.
Ovlivňuje vzhled, strukturu a chuť např. sýry Brie a Camembert. Geotrichum lze též použít ve spojení s Brevibacterium linens na vytvoření vhodných podmínek pro vznik kůry mytých sýrů. Enzymatická aktivita je slabá v porovnání s Penicillium Candidum, ale vůně a chuť je vynikající.
Bílá plíseň, mírnější aroma než u Sigma 55.
Dávkování | - pro přímé zaočkování na 500 litrů mléka |
Použití:
- zaočkujte přímo do mléka před přidáním syřidla nebo rozprašujte na povrch sýra před formováním a poté před a po každém otočení. Při rosení zřeďte ve sterilní nesolené vodě nebo s maximem soli 9g/1l vody. Velice dobře se rozvíjí ve vlhkém prostředí s teplotou 24°C |
Kulturu dávkujeme dle konkrétních výrobních podmínek a požadované intenzity prozrávání.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.