SIGMA 93 CA - Camembert - směs plísní, 250-500l
Popis
Sigma 93 Camembert - Penicillium Candidum a Geotrichum candidum
bílá plíseň, jemná kůrka, středně intenzivní prozrávání
Směs plísní bez stratovací kultury.
Směs připravená pro typickou chuť sýrů Camembert při použití startovací kultury Iota Ca.
Složení:
Geutrichum candidum - vybrané kmeny jsou poměrně bílé s dobrou odolností vůči soli. Jejich prozrávací účinek je nízký, ale dobře odkyselí povrch sýru a přispívá k rozvinutí vůní. Připraví vhodné prostředí pro růst Camembertské plísně Penicillium candidum. Toto ještě může být posíleno přítomností kvasinky Debaryomyces.
Penicillium candidum - vybrané kmeny jsou rychlé v rozkladu bílkovin a se středním rozkladem tuků. Obvykle mohutný růst Camembertské plísně je mírně omezen přítomností Geotricha. Vhodné pro postupné dozrávání v papíře, tedy po zabalení, případně distribuci.
Dávkování: | 250 - 500l mléka |
Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.
Použití: nejlépe 1/2 dávky zaočkujte přímo do mléka před sýřením a druhou polovinu dávky zřeďte v nesolené a nechlorované vodě a rozprašujte na povrch sýra během otáčení.
Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpoušt.
Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.
Produktový list k dispozici na vyžádání.
Více o základech výroby sýrů se dozvíte na kurzech "Výroba sýrů 1" nebo "Měkké zrající a plísňové sýry" nebo "Kozí sýry" a pod. Info na stránkách www.dobrykurz.cz
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.