30.11. Hnětené - Tažené sýry / 11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

Syřidlo Fromase 220XLG - 500ml

 
 

Pro všechny druhy sýrů. Syřidlo bez kozervantů, stabilizováno jen NaCl (kuchyňskou solí). Snadno odbouratelné při teplotách nad 45°C, což velmi snižuje nebezpečí hořkosti u tvrdých dlouhozrajících sýrů.

Dostupnost Skladem
Měrná cena 186 Kč / 1 ks
Cena 153,72 Kč bez DPH
186 Kč / ks    
Kód produktu 192
Kategorie Syřidla a chlorid vápenatý
 

Mikrobiální syřidlo Fromase 220XLG

 

Aktivita: 220IMCU/ml (mezinár. jednotky), po přepočtu toto odpovídá síle 1:16000. Na nepasterizované mléko je potřeba zvýšit dávkování asi o 20%. S ohledem na dávkování je vhodné pro zpracování i malého množství mléka.

Bez kozervantů, stabilizováno jen NaCl (kuchyňskou solí). Možno použít pro všechny druhy sýrů. Snadno odbouratelné při teplotách nad 45°C, což velmi snižuje nebezpečí hořkosti u tvrdých dlouhozrajících sýrů.

Před sýřením doporučujeme vždy si zjistit srážlivost na konkrétní várce mléka, ze které se chystáte vyrábět - viz článek - Výpočet síly a dávky syřidla - zde. Toto je běžná praxe při výrobě sýrů, vlastnosti mléka se mění s ohledem na různé faktory ovlivňující stav zvířat.

Skladování: 4 - 8°C; doba udržení aktivity: 18 měsíců při doporučovaných podmínkách skladování od plnění. Vystavení vyšší teplotě po krátkou dobu (např. během výrobního dne, nebo po dobu transportu) má minimální vliv na snížení aktivity.

Vhodné pro přípravu všech druhů sýrů. Možno použít i pro přípravu sýrů Kosher a Halal. Certifikace na vyžádání: Kosher, Halal, Non-GMO, Vegetarian C. Evidence vedena v systému ISO.


Kurzy výroby sýrů - info na www.dobrykurz.cz

Podobné produkty

Výpočet síly syřidla


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: