Vzorek práškového syřidla - MIKROBIÁLNÍ Beaugel G2200MM
Popis
Vzorek práškového syřidla Beaugel G2200MM
Vzorek práškového syřidla Beaugel G2200MM v množství 3g. K otestování jeho vlastností a vhodnosti pro Vaši výrobu.
Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí na 200l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší.
Příprava práškového syřidla:
Rozmíchejte v 50 ml čisté nechlorované vody tubu práškového syřidla Beaugel G 2200 MM a 7g soli.
1 ampule (3g) : 50ml vody : 7g soli: Rozmíchejte 50ml litr čisté nechlorované vody a celou ampuli práškového syřidla Beaugel G 2200 MM a 7g soli.
Použití tekutého syřidla 3g/50ml vody: |
- Tvaroh | 3 ml na 100 litrů mléka |
- Čerstvý sýr | 10 ml na 100 litrů mléka | |
- Polotvrdé až tvrdé sýry | 25 ml na 100 litrů mléka |
1 ampule (3g) : 500ml vody : 70g soli: Rozmícháním 1 ampule syřidla v 500ml vody docílíte syřidla 10x slabšího a můžete poté lépe dávkovat při výrobě z menšího množství mléka.
Použití naředěného syřidla 3g/500ml vody : |
- Tvaroh | 3 ml na 10 litrů mléka |
- Čerstvý sýr | 10 ml na 10 litrů mléka | |
- Polotvrdé až tvrdé sýry | 25 ml na 10 litrů mléka |
Uvedené dávkování je jen pro představu, včetně korekce na nižší kvalitu mléka. Vždy před použitím je nutné udělat si test síly syřidla na mléce, se kterým pracujeme a podle výsledku syřidlo dávkovat. Popis výpočtu síly syřidla a video naleznete na www.syrar.cz/vypocet-syridla/.
Změnou poměru syřidla a vody můžete připravit syřidlo tak, aby vyhovovalo Vaší výrobě.
Sůl je konzervant, dávkujeme jí v poměru k vodě, tedy v případě ředění větším množstvím vody musíme stejným násobkem navýšit i sůl.
UPOZORNĚNÍ: Dávkování tekutého syřidla je pouze orientační a může se lišit v závislosti na mléce (druhu, tučnosti, kondici atd.).Také naředěné syřidlo časem slábne.
Trvanlivost a uchovávání: V práškovém stavu minimálně 2 roky od plnění při 4°C. Naředěné 2 měsíce při 4°C.
Složení: vybrané kmeny plísně Rhizomucor miehei
Označení na etikety: mikrobiální syřidlo
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.