30.11. Hnětené - Tažené sýry / 11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

Vzorek práškového syřidla - MIKROBIÁLNÍ Beaugel G2200MM

 
 

Vzorek práškového syřidla Beaugel G2200MM v množství 3g. K otestování jeho vlastností a vhodnosti pro Vaši výrobu.

ťapka - krátký popis Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí na 200l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší. tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 32,23 Kč bez DPH
39 Kč / ks    
Kód produktu 726
Kategorie Syřidla a chlorid vápenatý
 

Vzorek práškového syřidla Beaugel G2200MM

 

Vzorek práškového syřidla Beaugel G2200MM v množství 3g. K otestování jeho vlastností a vhodnosti pro Vaši výrobu.

ťapka - krátký popis Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí na 200l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší.


Příprava práškového syřidla:

Rozmíchejte v 50 ml čisté nechlorované vody tubu práškového syřidla Beaugel G 2200 MM a 7g soli.

1 ampule (3g) : 50ml vody : 7g soli: Rozmíchejte 50ml litr čisté nechlorované vody a celou ampuli práškového syřidla Beaugel G 2200 MM a 7g soli.

Použití tekutého syřidla 3g/50ml vody:

- Tvaroh 3 ml na 100 litrů mléka
- Čerstvý sýr 10 ml na 100 litrů mléka
- Polotvrdé až tvrdé sýry 25 ml na 100 litrů mléka

 

1 ampule (3g) : 500ml vody : 70g soli: Rozmícháním 1 ampule syřidla v 500ml vody docílíte syřidla 10x slabšího a můžete poté lépe dávkovat při výrobě z menšího množství mléka.

Použití naředěného syřidla 3g/500ml vody :

- Tvaroh 3 ml na 10 litrů mléka
- Čerstvý sýr 10 ml na 10 litrů mléka
- Polotvrdé až tvrdé sýry 25 ml na 10 litrů mléka

 

Uvedené dávkování je jen pro představu, včetně korekce na nižší kvalitu mléka. Vždy před použitím je nutné udělat si test síly syřidla na mléce, se kterým pracujeme a podle výsledku syřidlo dávkovat. Popis výpočtu síly syřidla a video naleznete na www.syrar.cz/vypocet-syridla/.

Změnou poměru syřidla a vody můžete připravit syřidlo tak, aby vyhovovalo Vaší výrobě.
Sůl je konzervant, dávkujeme jí v poměru k vodě, tedy v případě ředění větším množstvím vody musíme stejným násobkem navýšit i sůl.

UPOZORNĚNÍ: Dávkování tekutého syřidla je pouze orientační a může se lišit v závislosti na mléce (druhu, tučnosti, kondici atd.).Také naředěné syřidlo časem slábne. 


 

Trvanlivost a uchovávání: V práškovém stavu minimálně 2 roky od plnění při 4°C. Naředěné 2 měsíce při 4°C.  

Složení: vybrané kmeny plísně Rhizomucor miehei

Označení na etikety: mikrobiální syřidlo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: