11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

Beaugel 15 - Lactiques Cendrés - Zrající sýr s popelem - na 5l mléka

 
  • 1 z 4
 

ťapka - krátký popis Opravdový bonbónek - Zrající sýr s popelem. Malý sýr zcela pokrytý bílou plísní na popelovém základě. Lahodná krémová konzistence.

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě. Potřebujete už jen popel. tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 78,51 Kč bez DPH
95 Kč / ks    
Kód produktu 1788
Kategorie Sýry
 

BEAUGEL 15 - lactiques cendrés - Zrající sýr s popelem       ťapka - popis

Kompletní kultura pro výrobu zrajících tvarohových sýrů s popelem a bílou plísní.

 


 Beaugel 15 je unikátní soubor kultur, vybraných v dílně Coquard pro výrobu zrajících sýrů s bílou plísní, jejíž růst je podpořen přídavkem popela. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou. 

Vedle zrajícího sýru a lá Crottin je toto další typický zástupce francouzských zrajících sýrů. Nejvíce se využívá těchto postupů pro sýry z kozího mléka. Ale i z kravského jsou výborné.

Popel není jen dekorací, ale podporuje růst bílé plísně, která prozraje sýr do skvělé krémové konzistence.


 NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY

Tuba je určena pro 5l mléka.

Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.

Výrobce: Ets. Coquard, Francie