11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

Beaugel 9 CAMEMBERT - na 25l mléka

 
  • 1 z 2
 

ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař. Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 227,27 Kč bez DPH
275 Kč / ks    
Kód produktu 672
Kategorie Sýry
 

Beaugel 9 - CAMEMBERT - na 25l mléka          ťapka - popis

Kompletní kultura pro sýr Camembert.

 


 Beaugel 9 je unikátní soubor kultur, vybraných podle chuti francouzského Camembertu. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou.

Camembert, sýr s bílou plísní na povrchu. Vysoký bílý kožich, který je schopen změnit tuhý vnitřek sýru až do tekuté konzistence. Chuť se pohybuje od jemné až po velmi pikantní, v závislosti na tom, jak dlouho mu dovolíme pozvolna prozrávat. 14 - 21 dnů by mělo stačit na to, abychom byli spokojeni s výsledkem.

"Camembert je na výrobu jeden z nejsložitějších sýrů.": řekl pan Coquard, když nás navštívil. Bez ohledu na to, však pro nás namíchal kulturu, která nese chuť Francie. Postup zjednodušil, co to šlo a tak se můžeme bez obav do výroby pustit i doma.


 NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY, VIDEONÁVOD NÍŽE

Tuba je určena pro 25l mléka.

Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.

Výrobce: Ets. Coquard, Francie


Podobné produkty

  • Beaugel 9 CAMEMBERT - na 5l mléka Kód: 671
    Beaugel 9 CAMEMBERT - na 5l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař.  Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

    Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

    Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

    95 Kč
  • SIGMA 71 - Penicillium Candidum - mírné prozrávání, 250-500l Kód: 115
    SIGMA 71 - Penicillium Candidum - mírné prozrávání, 250-500l
    Skladem

    Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín. ťapka - krátký popis Velmi bílá, nízký porost, pozvolné prozrávání.

    Kmeny vhodné pro menší měkké sýry a zrající tvarohové sýry. U tvarohových sýrů někdy v kombinaci s popelem, např. sýr Valencay nebo St. Maure.  

    Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. tlačítko - více info

    220 Kč
  • SIGMA 93 CA - Camembert - směs plísní, 250-500l Kód: 971
    SIGMA 93 CA - Camembert - směs plísní, 250-500l
    Skladem

    Speciální směs plísní pro sýry typu Camembert a Hermelín. A pro další měkké sýry s bílou plísní na povrchu. 

    ťapka - krátký popis  Bílé kmeny plísní, jemná kůrka, střední prozrávání. Kvalitní ochrana a prozrávání díky spolupráce plísní Penicillium candidum a Geotrichum candidum a kvasinky Debaryomyces. tlačítko - více info

    250 Kč
  • IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka Kód: 109
    IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka
    Skladem

    Směs startovacích kultur typických pro sýr Camembertského typu.

    185 Kč