11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

Beaugel KEFÍR 3 - jemný - na 5l mléka (možno přeočkovávat)

 
  • 1 z 2
 

 Kultura určena pro výrobu kefíru jemné chuti.

tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 78,51 Kč bez DPH
95 Kč / ks    
Kód produktu 676
Kategorie Zákysy, Jogurt, Kefír
 

Beaugel® Kefír 3           ťapka - popis 

pro výrobu kefíru jemné chuti. Kultura je kombinací mléčných bakterií a kvasinek typických pro výrobu kefíru. Hustota výrobku je závislá na druhu a kvalitě mléka.

Balení vhodné pro domácí a malou faremní výrobu.

 

Dávkování: celá tuba na je na 5 lirů mléka, množství odpovídá přibližně 1cm na 1 litr mléka.

Uchovávání a trvanlivost: v lednici při +2 - +4°C 6 měsíců; v mrazáku při -18°C 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obale výrobku. Krátkodobé vystavení vyšším teplotám, např. při manipulaci a transportu nemá zásadní vliv na trvanlivost a kondici kultury. Chraňte kulturu před vniknutím vhlhkosti dovnitř balení.

Vhodný k přeočkování 5 - 10x dle konkrétních podmínek výroby a uchování. K další kultivaci postačí odebrat přibližně 1% hotového výrobku k zaočkování další várky stejného objemu. Má-li výrobek po přeočkování výrazně odlišné vlastnosti, je třeba použít k další výrobě znovu originální kulturu.

Postup výroby: Mléko zahřejte na 72°C s výdrží 15s (pasterace). Následně zchlaďte na 21°C a rozmíchejte (zaočkujte) obsah tuby. Mléko nechte stát (kultivovat) při 21°C po dobu 12 hodin. Po kultivaci uložte kefír do chladničky na 24 hodin, aby se dotvořila jeho konzistence a plně rozvinuly chuťové vlastnosti. Poté je vhodné ke konzumaci.

 


Chuťové vlastnosti je možné ovlivnit postupem výroby, především dobou a teplotou při kultivaci. Při výrobě z dávek k přeočkování se doba kultivace zkracuje přibližně na polovinu.


 

K výrobku přiložen leták s podrobnějším postupem výroby a přehledem časů a teplot jednotlivých druhů zakysaných výrobků.

Více o výrobě zákysů a sýrů z kultur Beaugel na kurzu "Sýry doma a další výrobky z mléka."

Podobné produkty