IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka

 
  • 1 z 3
 

ťapka - krátký popis Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry.

Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky.  tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 152,89 Kč bez DPH
185 Kč / ks    
Kód produktu 110
Kategorie řada Iota
 

IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka

 

Směs mezofilních a termofilních kultur, 3 kvasinek a Geotrichum Candidum pro tvarohové sýry, barva sýrů krémová později až do šeda.

Kompletní směs pro výrobu sýrů typu St. Marcellin, Picodon, Charollais, Rigotte, Crottin - sýry s plísní napovrchu. Okyselování je pomalé. Povrch sýrů je krémový až do šeda se středním prozráváním.

Potlačuje růst nežádoucích plísní, konkrétně černé Mucor a nežádoucí zelené.

Možno fermentovat mléko ihned po nadojení nebo při výrobní teplotě 20 - 22°C. Doba zrání před sýřením 30min - 2h.


Složení kultury

- mezofilní a termofilní kultury

- kvasinky - Débaryomyces

- Trichosporon

- Kluyveromyces

- Geotrichum Candidum - velmi aromatické kmeny

Velikost balení 

- DL3,5

- doporučené k přímému zaočkování 100l mléka pasterovaného a 200l čerstvého/nepasterovaného mléka

Při zaočkování nepasterovaného mléka, obsažené kultury podpoří přirozený rozvoj bakterií obsažených v mléce. Proto dávkování kultury může být nižší.


Dávkování kultury je ovlivněno různými faktory. Při dobré kvalitě mléka není výjimkou, že lze kulturu využít až na dvojnásobné množství mléka. Dávky se mohou měnit i v průběhu "sezóny", tzn. vlastnosti mléka se mohou měnit. Roli hraje i kondice kultury, tedy např. stáří nebo podmínky skladování.

 

Podobné produkty

  • IOTA CL2 - balení DL1 na 200l mléka Kód: 111
    IOTA CL2 - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem
    Chuť jemnější, střední prozrávání, bílá až krémová barva, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

    185 Kč
  • IOTA CL3 - balení DL1 na 200l mléka Kód: 972
    IOTA CL3 - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem
    Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

    185 Kč
  • IOTA CL3 - balení DL3,5 na 700l mléka Kód: 978
    IOTA CL3 - balení DL3,5 na 700l mléka
    Skladem
    Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

    410 Kč

Tvarohový sýr - Crottin


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: